GÖRÜNTÜLÜ

Wan’da irade gaspı protestosu sürüyor: Kentte kepenkler açılmadı

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a ait mazbatanın gasp edilerek AKP’li adaya verilmesini protesto eden esnaf kepenkleri açmadı.

 Wan'da irade gaspına karşı direnişe geçen halkın protesto eylemleri sabah saatlerine kadar sürdü. Binlerce insan sabah saatlerine kadar sokaktan ayrılmazken, mahallelerin tüm yollarına barikatlar kuruldu. Polisin her türlü saldırısına tepkiler çığ gibi büyüdü. Kent merkezindeki Cumhuriyet, Ordu, Maraş, Milli Egemenli, Akköprü, İkinisan, Kışla, Orhan Doğan gibi en işlek caddelerde yükselen protestolarda bir TOMA ateşe verildi. Yollardaki reklam tabelaları, çöp kutuları, çiçek saksıları yol ortasına alınarak barikatlar kuruldu. Sahur sonrası halk evlerine çekilirken, polis mahallelere girerek evlere, binaların içlerine rast gele gaz sıktı.  

ESNAF KEPENK AÇMADI; PROTESTOLAR DEVAM EDECEK

 Esnafların kepenk açmadığı kentte bugün saat 11.00’de 7 ayrı noktasından kent merkezine yürüyüş düzenlenerek, AKP darbesi protesto edilecek. Kent merkezinde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın yanı sıra sivil toplum örgütleri temsilcileri düzenlenecek yürüyüşe katılarak, Feqiyê Teyran Parkı’nda basın açıklaması yapacak. 

Türk polisi sabah saatlerinde yüzlerce eve baskın yaparak, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Xaçort Mahallesi Sürmeli sokaktaki neredeyse tüm evlere baskın gerçekleştirildi. Gözaltına alınan çok sayıda insan işkenceye maruz kaldı. Polis saldırısı, işkence ve baskısına karşı halk yeniden sokaklara çıkarak protestolarına devam ediyor.

TAKVİYE POLİSLER GETİRİLDİ

Halkın direnişinin tüm kente yayılması üzerine Wan’a binlerce polis sevk edildi. Sevk edilen polisler halen kayyum yönetimindeki Wan Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ile kent merkezine taşındı. Sabah saatlerinde kentin tüm işlek caddelerinde park eden belediye otobüsleri içerisinde polislerin olması dikkati çekti. Kentin tüm ara sokaklarına TOMA’lar yerleştirildi, ana arterlerde de çevik kuvvet polisleri bekletiliyor. Dün gece yaşanan protestolar sonrası sadece Cumhuriyet ve Maraş caddeleri dışında tüm caddeler araçların geçemeyeceği şekilde kapalı durumda.